15-04-2021

Når Danmark åbner op igen - hvad så

Corona har gjort os trætte og modløse. Vi orker ikke mere og det giver en tomhed og ensomhed, når vi som sociale væsener bliver begrænset i at mødes og dyrke fællesskabet, om det er på arbejdet, i skolen, fritidsaktiviteter, og hvad der ellers giver os energi i det daglige liv.
Det kan ende ud i stress, depression og angst, for pludselig kan vi mærke os selv på en helt ny måde. Pludselig er der tid til at mærke efter og eftertanker om vores liv og det vi laver, er nu meget mere tydeligt. Det kan sætte nogle dilemmaer i gang i os, er vi tilfredse, vil vi noget andet i vores liv???
Når Danmark åbner samfundet op igen, vil det for mange betyde ændrede arbejdsforhold, ændrede arbejdstider, flere møder online, for studerende mere onlineundervisning etc. Det kan for nogen være meget uoverskueligt at forholde sig til, for det er ikke alle der trives med at arbejde eller studere så meget hjemmefra.
Undersøgelser her vist, at børn og unge mennesker mistrives ved ikke at se deres kammerater/venner i skolen eller ved fritidsaktiviteter i det daglige.